OPINIÓ l La millor actuació de la història dels Nois de la Torre (de moment)

GUILLEM BARGALLÓ

El setembre de 2022 els Nois de la Torre guanyaven la primera jornada del Concurs de Castells conjuntament amb els Castellers de Berga. Repetien castells habituals durant la darrera dècada: el 5de7, el 7de7 i el 4de7 amb l’agulla. Va ser un dia bonic, de reivindicació i d’amor propi.

Tot just fa uns dies, el 29 de setembre d’aquest 2024, els nostres Nois es convertien en la primera colla que guanya dues vegades consecutives la primera jornada del Concurs. Ho feien en solitari i recuperant un castell que els Nois no coronaven des de 1985. Els Nois de la Torre per fi van fer l’aleta al 2 de 7, castell mític blau cel i van demostrar ambició i ganes de guanyar fins a la darrera ronda. Hi afegien el 5de7 amb l’agulla i el 7de7 amb l’agulla, castell que no havien provat mai. Més de 200 persones van portar amb orgull la camisa o la samarreta dels Nois de la Torre i van confirmar que la colla viu el seu millor moment en dècades.

El que es va viure a la plaça del Castell és una situació totalment nova per la immensa majoria de la colla. L’emoció compartida, la certesa de fer un salt de nivell i l’amor rebut per part de Torredembarra van superar totes les previsions. Els Nois de la Torre ja no són aquella colla que viu del passat, que sobreviu en una travessa del desert que sembla interminable.

Els Nois són ara una entitat alegre, positiva, moderna i ambiciosa. Una colla que pot guanyar el Concurs de Castells per mèrits propis i que mira al 2 de 7 amb respecte, però sense por. Que està convençuda que l’actuació del 29 de setembre és el millor homenatge possible als que ja no hi són, però que no és el final de res.

L’actual junta dels Nois de la Torre gairebé no arriba als 30 anys majoritàriament. Han sabut collir els fruits d’aquesta darrera dècada i fer una passa més. I per fi arriba allò tan esperat, aquell dia en què sembla que els castells els retornen als Nois de la Torre totes les penes, decepcions i patiments. El dia en què fas la millor actuació de la teva història i la camisa blau cel llueix amb més llum que mi.

Els Nois de la Torre han recuperat el seu castell històric, aquella torre de set que els va portar a ser considerada revelació a finals dels anys 70. Es tanca un cercle, es posa fi a una espera massa llarga, de 39 anys. Però no només això: s’obre una porta, s’inicia una etapa de continuïtat que promet més alegries, èxits i celebracions. I, tot això, a les portes del seu 50è aniversari, que promet.

Gràcies a tots els que ens van regalar un dia com el del passat 29 de setembre. Ens acompanyarà per sempre a molts torrencs.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This