La cultura com a gaudiment però també com a defensa

CANDELA RIVERO

Torredembarra comença l’estiu amb l’acolliment, per primer cop, del Nomad Festival. Es tracta d’una iniciativa que va néixer fa escassos anys, que consisteix en la celebració d’un festival que aposta pel talent emergent i local i que té una oferta cultural i gastronòmica que pot atraure un públic de qualsevol edat.

En aquest sentit, Torredembarra ha sabut aprofitar l’oportunitat de donar espai a una proposta com aquesta oferint-li una ubicació privilegiada: la platja. I és que els torrencs i torrenques disposem d’un gran passeig marítim en què, anys enrere, es van rebre iniciatives com “El baúl de la abuela” o el festival de Los 40 principales.

Comptar amb cada cop més activitats a l’agenda cultural del poble és crucial per fomentar el sentiment de pertinença i identitat de Torredembarra i perquè el jovent no hagi de marxar del poble per gaudir d’actes com aquests. I és que en un món en què la globalització és el camí imperant i s’enalteix la idea de marxar -sobretot a les grans ciutats-, festivals com aquest, que recullen l’art i cultura de casa nostra i fomenten el gaudiment d’allò que neix i es desenvolupa aquí, suposen un pas significatiu per la descentralització de la cultura i per l’enfortiment del teixit social del poble.

Torredembarra fa anys que és un poble important a la Costa Daurada i prendre consciència del poder que pot tenir potenciar-hi l’oferta d’activitats culturals és fonamental si volem que les pròximes generacions no marxin a buscar el que ja tenim a casa. I tenint present el context actual espanyol i europeu, on l’extrema dreta creix exponencialment i s’apropa amb ànsies de censura, el suport a la cultura des del món local també és una bona forma de defensa contra aquestes influències i imposicions globals

Hemeroteca

Tweets recents

Share This