Déntol al forn: una recepta excel·lent amb peix de la nostra costa

ALBERT JANSÀ

El déntol és un peix que pot arribar a un metre de longitud. Es reprodueix cap a la primavera i l’estiu i es caracteritza per unes dents ben afilades —d’aquí ve el seu nom. Es poden fer excel·lents receptes de peix al forn, que acompanyem generalment amb patates. Una recepta fàcil i tradicional, que també es pot fer amb lluç, llobarro, orada, escórpora i besuc, entre d’altres.

Elaboració

Abans que res netegeu bé el peix. Peleu les patates, talleu-les a rodanxes i sofregiu-les una mica. Col·loqueu-les en una safata de forn i, al damunt, els déntols nets. Alterneu-hi els tomàquets a trossos o partits per la meitat, saleu- ho i cobriu-ho amb pa ratllat, all, julivert trinxat, un bon raig d’oli d’oliva i aigua. Poseu-ho al forn a 180 graus durant uns 30 minuts, sense que el peix es passi de cuit.

Ingredients per a 4 persones

◗ 1 o 2 déntols segons la seva grandària

◗ 4 patates mitjanes

◗ 4 tomàquets grossos

◗ 4 o 5 grans d’alls

◗ Julivert

◗ Pa ratllat

◗ Sal

◗ Oli d’oliva

◗ Aigua

Consells

Per a una millor cocció, podeu fer uns talls als lloms del peix. Si us agrada el regust a llimona, podeu afegir-hi unes rodanxes que li donaran gust i presència. També podeu afegir-hi alguna altra herba aromàtica sense matar el gust del peix, com fonoll o alfàbrega. Hi ha qui hi posa un raig de vi blanc.

Que aprofiti!

Hemeroteca

Tweets recents

Share This