La llet de coco i els seus beneficis per a la salut

EVA REMOLINA / AMIC – 28/9/2024

La llet de coco és una font important de greixos saludables, concretament de triglicèrids de cadena mitjana (TCM), que el cos utilitza ràpidament com a energia, en lloc d’emmagatzemar-los en forma de greix. A més, és rica en vitamines C, E i del grup B, així com en minerals essencials com el ferro, el magnesi, el fòsfor i el potassi.

Els principals beneficis per a la salut que aporta aquesta llet són:

1, Millora la salut cardiovascular: Tot i que la llet de coco és rica en greixos, la majoria d’aquests són àcids grassos saturats que poden augmentar el colesterol bo (HDL) en el cos. Això ajuda a reduir el risc de malalties cardiovasculars. No obstant això, s’ha de consumir amb moderació.

2. Promou la pèrdua de pes: Els TCM de la llet de coco poden augmentar la sensació de sacietat i millorar el metabolisme, fet que pot ajudar en la pèrdua de pes. A més, el cos els crema més ràpidament com a energia, cosa que evita l’acumulació de greix.

3. Propietats antiinflamatòries i antimicrobianes: L’àcid làuric, un component principal de la llet de coco, té propietats antimicrobianes i antivirals que poden ajudar a combatre infeccions i reduir la inflamació en el cos. Això és especialment beneficiós per al sistema immune i per a persones que pateixen malalties inflamatòries cròniques.

4. Millora la digestió: La llet de coco és fàcil de digerir per a moltes persones, especialment aquelles que tenen intolerància a la lactosa. A més, els seus compostos poden ajudar a millorar la flora intestinal i protegir el sistema digestiu de possibles infeccions bacterianes.

5. Hidratació i bellesa de la pell: La llet de coco conté àcids grassos que ajuden a mantenir la pell hidratada i suau. Aplicada de manera tòpica, pot tenir un efecte calmant sobre la pell seca o irritada, i fins i tot pot ajudar a tractar algunes afeccions de la pell com l’èczema.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This