Cures dentals infantils: consells per a un somriure sa en la tornada a l’escola

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 8/9/2024

La tornada a l’escola és el moment perfecte per a reprendre les rutines i assegurar que els més petits comencen el curs amb un somriure radiant. Les cures dentals infantils són fonamentals per a evitar problemes futurs i establir bons hàbits des de primerenca edat. Aquí et donem alguns consells pràctics per a mantenir les dents dels teus fills sans i forts.

Estableix una rutina de raspallat

El raspallat de dents ha de ser part de la rutina diària dels teus fills, igual que vestir-se o esmorzar. És recomanable que es raspallin les dents almenys dues vegades al dia, especialment abans de dormir. Han d’utilitzar un raspall adequat a la seva edat i assegura’t que contingui truges suaus per a no danyar les seves genives.

Acompanya’ls durant el raspallat per a ensenyar-los la tècnica correcta, que inclou moviments circulars i l’ús d’una petita quantitat de pasta dental amb fluor.

Controla la seva alimentació

L’alimentació juga un paper crucial en les cures dentals infantils. Limita el consum de sucres i aliments enganxosos que poden quedar-se entre les dents, com a caramels i galetes. En el seu lloc, inclou en la seva dieta aliments rics en calci com el formatge i el iogurt, que enforteixen l’esmalt dental.

També és útil que els nens beguin aigua després dels menjars per a ajudar a eliminar les restes d’aliments.

Visita al dentista regularment

Les visites al dentista no sols són per a quan hi ha un problema. Porta als teus fills a una revisió dental cada sis mesos. D’aquesta manera, l’especialista podrà detectar qualsevol anomalia a temps i donar recomanacions específiques sobre les cures dentals infantils segons les necessitats de cada nen.

A més, aquestes visites ajuden al fet que els més petits es familiaritzin amb l’ambient del dentista i no li tinguin por.

Fomenta l’ús de fil dental

Encara que a vegades s’oblida, el fil dental és un complement essencial en les cures dentals infantils. A partir dels 4-5 anys, els nens poden començar a usar-ho, sempre sota la teva supervisió. Ensenya’ls a passar-ho suaument entre les dents per a eliminar la placa i les restes de menjar que el raspall no aconsegueix.

Incorporar aquests hàbits en la rutina diària dels teus fills és una inversió a llarg termini en la seva salut bucal. Amb aquests consells, els estaràs donant les eines necessàries per a mantenir un somriure sa i fort durant tot el curs escolar i més enllà. La tornada a l’escola és també la volta a una bona higiene dental!

Foto: R.D, SMITH

Hemeroteca

Tweets recents

Share This