Com gaudir al màxim de fer esport a l’estiu

BELLEZAACTIVA.COM / AMIC – 2/8/2024

Quan arriben les vacances deixem de costat moltes rutines, però per què abandonar aquelles que millor ens fan sentir? Tant si ets una amant de l’exercici físic o no, ja hauràs descobert que l’estiu ofereix una oportunitat única per a gaudir de l’esport en solitud o companyia. Avui et presentem les claus per a fer esport a l’estiu sense posar la nostra vida en risc.

Consells per a fer esport a la platja

-Ja hem avançat que no volem córrer cap risc, així que el primer és plantejar-te els consells per a practicar les modalitats esportives.

-Garanteix la teva hidratació, bevent suficient aigua.

-Utilitza protector solar amb un factor de protecció alt, ulleres de sol i un barret o gorra per a resguardar-te de la radiació i dels cops de calor.

-Evita les hores centrals de sol. És fonamental que apostis per la pràctica esportiva a primera hora del matí o a la tarda, per a prevenir els cops de calor i les altes temperatures.

-Porta roba lleugera i transpirable i de tonalitats clares per a garantir la màxima frescor.

-Sent els senyals del teu cos. Si et sents marejat, fes un descans i cuida’t.

Esports ideals per a l’estiu

Natació

Capbussar-nos en el mar o a la piscina és un veritable plaer per a salvaguardar el nostre cos de les altes temperatures, però també és el primer pas per a gaudir dels beneficis que ens ofereix nedar. I és que la natació és un esport de baix impacte en el qual es treballa tot el cos, millorant la resistència cardiovascular i tonificant els músculs.

Si ho practiques a la piscina, podràs controlar les distàncies que recorres i posar-te nous límits. Al mar, és important que no corris riscos innecessaris i que prenguis precaucions, tenint en compte l’estat del mar. Si domines la immersió, adoraràs descobrir els secrets que té el fons del mar mentre practiques tub respirador.

Paddle surf

En els últims anys, s’han multiplicat els amants de les modalitats d’esports aquàtics i les taules s’han convertit en grans protagonistes de les vistes marítimes. L’equilibri, la força i la resistència són imprescindibles per a remar dempeus sobre la taula a l’aigua. A més de gaudir d’una vista única de la platja, treballes els músculs.

Caminar o córrer a la sorra

Són moltes les persones que aprofiten les jornades de platja per a realitzar caminades en la sorra, mentre conversen amb algun company o gaudeixen de música o d’un pòdcast. És important això sí que triïs les primeres hores del matí o les últimes de la tarda per a evitar la calor extrema mentre camines i que ho facis amb la protecció adequada.

Córrer en la sorra requereix un esforç físic major que fer-lo en superfícies més fermes, com l’asfalt. I és que la sorra, solta i desigual, ens ofereix una resistència natural que suposa un desafiament per als músculs de les cames.

Ioga i pilates a la platja

Si vols convertir la teva estada a la platja en un moment de connexió amb una mateixa i relaxació, has d’apostar pel ioga i el pilates. Són ideals per a millorar la flexibilitat i la força. Damunt d’una estoreta i ben resguardada de la incidència solar, són dues opcions molt interessants per a enfortir el cos i aconseguir una tranquil·litat guaridora, tenint com a teló de fons el so de les ones.

Voleibol de platja

Fer esport a la platja pot convertir-se en una increïble activitat per a gaudir del temps lliure amb els amics i el voleibol de platja és la millor opció. I és que, a part de ser una bona ocasió per a socialitzar i fer nous amics, aquest esport millora la resistència cardiovascular, l’agilitat i la coordinació.

Altres maneres de fer esport a l’estiu

Aquestes són només algunes opcions que ens presenta el fet de fer esport a l’estiu. Tot això sense comptar els exercicis que podem realitzar en espais tancats, com el gimnàs o a casa nostra, amb quatre eines. A l’aire lliure, també pots gaudir d’altres activitats aquàtiques, llogant un patinet o un caiac, sense comptar les pales, que es converteixen en altres grans protagonistes de les platges.

Si estàs de vacances, per exemple en un càmping, et serà molt fàcil trobar un camp de futbol o bàsquet en el qual jugar algun partit quan baixa el sol i moure l’esquelet és una altra modalitat divertida per a gaudir de les cançons de l’estiu en qualsevol quiosquet. Com veus, fer esport a l’estiu presenta infinitat d’opcions, només has de triar la que més s’adapti a les teves necessitats i preferències.

Foto: PEXELS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This