REDACCIÓ – Tarragona. 16/3/2024
Un total de 31 treballs periodístics concorren a la primera edició del Premi de Periodisme Salut i Drets Socials, convocada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.
La convocatòria ha rebut treballs publicats o emesos a premsa, mitjans digitals, portals informatius, ràdio i televisió de tota la geografia catalana durant el 2023, i que tracten sobre algun dels temes de salut i drets socials recollits a les bases del premi: dependència, serveis socials, família i infància, joventut, gent gran, discapacitat, col·lectius vulnerables, igualtat de gènere, immigració, pobresa i inclusió social, voluntariat, civisme i valors.
D’entre aquests candidats, el jurat seleccionarà els tres finalistes de cadascuna de les categories a concurs. D’una banda, la categoria Salut i Drets Socials, amb una dotació econòmica de 3.000 euros i a la qual opten treballs de l’àmbit de Catalunya i, de l’altra, la categoria Local, amb 2.000 euros de dotació i que premiarà el millor article o reportatge elaborat per periodistes locals sobre temàtiques de les comarques del Camp de Tarragona.
Finalment, el proper 5 d’abril es donarà a conèixer el veredicte del jurat. En aquest sentit, els guanyadors d’aquesta primera edició del Premi de Periodisme Salut i Drets Socials es desvelaran en un acte públic que tindrà lloc a la sala Muralles del Centre El Seminari de Tarragona, presidit pel conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.
La primera edició d’aquest guardó compta amb un jurat professional, format per Ana Macpherson, periodista científica especialitzada en sanitat que durant 25 anys va treballar a La Vanguardia; David Ortega, periodista col·legiat i adjunt de Comunicació del Departament de Salut de la Generalitat; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes; Jordi Farré, professor agregat dels Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili i investigador d’ASTERISC, Grup de Recerca en Comunicació; i Òliver Márquez, responsable de comunicació de la Xarxa Santa Tecla.