EVA REMOLINA / AMIC – 14/11/2021
Les tàperes són en realitat el capoll d’un arbust denominat Capparis Spinosa, una planta típica de la zona Mediterrània, on el seu consum es remunta a fa més de deu mil anys.
Algunes de les seves propietats més conegudes són:
– És diürètica i depurativa.
– És un excel·lent remei per a les aftes bucals.
– Evita la fragilitat del cabell i la seva posterior caiguda.
– És molt hidratant, proporcionant humitat a la pell.
– La vitamina K que conté ajuda a que els ossos estiguin més forts.
– Protegeix de les al·lèrgies.
– Ajuda a la pèrdua de pes gràcies al seu alt contingut de fibra.
– Millora el tractament de l’epilèpsia.
– Consumida regularment, intervé en un millor desenvolupament corporal i mental.
– Disminueix els nivells de sucre, sent molt aconsellable per a les persones diabètiques.
El sabor de la tàpera és una miqueta amarg i salat.
En la cuina mediterrània ocupa un lloc destacat, combinant molt bé amb peixos com el salmó o l’anxova, fet pel qual és freqüent veure-les acompanyant algun d’aquests plats. També combina molt bé en pastes, pizzes o amanides. No obstant això, el seu ús més habitual, és per a cuinar la famosa salsa tàrtara, de la qual la tàpera és el seu ingredient principal.
Foto: ISTOCK.COM