tuhogar.com – 12/9/2020
Existeixen diferents mètodes de conservació d’aliments, però la més comuna i pràctica és la congelació. Per a congelar els aliments adequadament, el teu congelador haurà d’estar a una temperatura de -18 °C. Aquesta temperatura és important, ja que podràs congelar en un menor temps i en fer-ho, els sabors i textures no es veuran afectades. A més, perquè el sabor dels teus aliments no canviï és important que els empaquetis molt bé en bosses de plàstic o tàpers i els marquis amb la data de congelació i la data de caducitat. Pren nota amb aquestes pautes i converteix-te en un/a expert/a.
Carns i peixos
- El pollastre congelat sencer o en peces pot mantenir-se congelat en bon estat fins per un any.
- Els filets de carn vermella tenen una durada d’entre 6 i 12 mesos.
- Les costelles de carn vermella conservaran el seu sabor entre 4 i 6 mesos.
- El marisc conservarà la seva textura i sabor entre 3 mesos i un any.
- Congela el peix cru fins a 8 mesos i el bullit amb un termini màxim de 3 mesos.
Fruites i verdures
- Les llimones, taronges, llimes i fruites semblants podràs mantenir-les fins a 3 mesos.
- Les maduixes, mangos, móres, gerds i en general qualsevol fruita, tindran una durada d’un any si les congeles adequadament.
- Les verdures mantindran el seu sabor si les consumeixes entre 8 i 12 mesos d’haver estat congelades. Mai congelis amanides preparades amb enciam, ja que aquest vegetal perd totes les seves propietats a baixa temperatura.
- Un altre vegetal que és millor consumir fresc i no es recomana congelar, és l’api.
- Les cebes congelades mantindran el seu sabor fins per 3 mesos.
Sopes
- Les sopes i brous de carn i vegetals mantindran el seu sabor i consistència per un màxim de tres mesos.
- Mantingues en el teu congelador els guisats de carn fins a 4 mesos.
Restes de menjar
- La durada de l’arròs preparat en el congelador és de 3 mesos.
- Assegura’t de consumir les restes de pizza abans d’un termini de 2 mesos.
- La pasta preparada mantindrà el seu sabor si la consumeixes abans de 3 mesos.
Foto: ISTOCK.COM