JORDI SALVAT
El Port de Torredembarra executava fa 25 anys les obres amb la part del passeig ecològic i d’esbarjo del Roquer, l’espai de penya-segats que s’incloïa dins l’àrea de la seva influència. La inversió total va ser de 53 milions de pessetes -uns 318.000 euros- per un tram de 520 metres. Es tractava d’un projecte de passeig a dos nivells que donava continuïtat al Passeig Marítim cap al Roquer del Port i amb aquest objectiu es va construir una passarel·la d’entre 1,5 i 3 metres d’amplada segons la zona i es va delimitar amb pilons o cords per garantir la seguretat.
A més, al llarg el passeig es van plantar espècies autòctones com el pi blanc, jonc, ginesta, farigola o romaní. També es van realitzar altres actuacions a la zona del Roquer com la pavimentació i enllumenat del tram de la platja del Canyadell fins a l’avinguda de la Galera.
Per altra banda, el 13 de febrer de fa un quart de segle, als Jardins de Cal Bofill, es va celebrar la II Diada del Bull de Torredembarra, organitzada pel Patronat de Turisme de Torredembarra, una cita gastronòmica que va superar l’edició inaugural de l’any anterior, malgrat tractar-se d’un plat no apte per a tots els paladars, fet amb la tripa seca i salada de la tonyina i també conté patates, fesols, all, pebre i oli d’oliva.
En total es van aplegar a Baix a Mar uns 450 comensals -respecte els 320 de la primera edició- i es van servir 500 racions per tastar el plat elaborat per dotze cuineres i dos cuiners del municipi: Maria Pujol, Argentina Pijuan, Victòria Bairaguet, Iris Figuerola, Carmen Gutiérrez, Maria Àngela Rovira, Maria Remei Hurtado, Encarnita Pons, Maria Teresa Valls, Mara Teresa Pons, Isidora Montalban, Rosalia Camps, Josep Maria Rideubas i Baldomero Morros. El conjunt Clau de Sol va amenitzar la diada.
Fotos: DIARI DE LA TORRE