Torredembarra haurà de revisar set sectors per adaptar-se al Pla Director Urbanístic del Litoral de la Generalitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/10/2024

El Pla director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral obligarà a revisar 7 dels 14 sectors afectats al terme municipal de Torredembarra. Des de la Regidoria d’Urbanisme ja estan treballant en les modificacions pertinents dels plans parcials d’aquests sectors. Dues d’aquestes 14 zones es converteixen en espais a preservar i, per tant, no podran ser urbanitzables.

Aquest document aprovat pel Departament de Territori de la Generalitat el 2023 estableix unes pautes per a l’ordenació urbanística en les localitats del litoral entre el Maresme i Alcanar, excloent l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Entre els municipis afectats hi ha Torredembarra.

El regidor d’Urbanisme, Javier Perellón, ha explicat a Ona la Torre que, amb la incorporació d’una nova tècnica al departament, estan accelerant les tasques per poder fer les revisions del planejament dels sectors afectats.

L’objectiu d’aquest pla urbanístic impulsat per la Generalitat és afavorir una ordenació amb menys consum de sòl, pobles i ciutats més compactes i amb varietat d’usos, afavorint la connectivitat i reduint les emissions de diòxid de carboni. Les modificacions que s’han de fer en aquests 7 sectors van en aquesta línia. S’estableixen nous criteris, per exemple, per al sostre i l’alçada dels edificis, els serveis que ha d’haver-hi, equipaments o zones verdes.

Perellón també assenyala que els interessa tirar endavant aquestes modificacions com més aviat millor, perquè han detectat que darrerament hi ha una demanda creixent pel que fa a l’interès en la construcció de nous habitatges a Torredembarra. El pla busca donar una continuïtat a la trama urbana des de Nova Torredembarra fins a gairebé el centre del poble.

Foto: Torredembarra ha d’adaptar alguns dels seus sectors urbanístics per adaptar-se a la nova normativa. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This