Tercera Jornada educativa Mestra Maria Antònia el 4 d’octubre

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/10/2024

La 3a Jornada educativa Mestra Maria Antònia, titulada ‘Com aprenem a llegir?’ es farà el 4 divendres d’octubre, d’11 a 19 hores, a la mateixa Biblioteca Mestra Maria Antònia. Durant tot el dia es reflexionarà sobre l’aprenentatge de la lectura i sobre un mètode innovador d’educació assistida amb animals.

La mestra i torrenca Cristina Cunillera mostrarà diverses sessions de teràpia assistida amb la seva gossa Lila. Són intervencions que ha dissenyat per a ajudar a millorar la fluïdesa lectora, des de l’emoció i el respecte. Les jornades educatives Mestra Maria Antònia busquen crear aliances entre mestres, bibliotecàries i famílies i s’hi poden inscriure totes les persones que hi estiguin interessades.

La inscripció, a tota o a alguna part de la jornada, és gratuïta i es formalitza enviant un correu a: biblioteca@torredembarra.cat fins al 3 d’octubre.

Durant la sessió de la tarda es presentarà la 8a edició del club de lectura per a mestres. Les inscripcions al club de lectura es poden fer a través del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, que certificarà oficialment el seminari (crp-tarragones@xtec.cat). Es clourà la jornada amb una sessió de narració de contes infantil, amb Karme González, que presentarà una manera d’explicar contes originària del Japó, amb un teatre en miniatura portàtil.

El regidor de Cultura i Biblioteca, Daniel Pujol, ha mostrat la seva satisfacció perquè es dugui a terme una nova edició de la Jornada Educativa Mestra Maria Antònia, «és important difondre sobre formes innovadores d’ensenyar i educar, com per exemple aquest any amb l’educació assistida amb animals. És una activitat on tothom interessat en alguna de les activitats que s’hi fan hi està convidat de manera gratuïta. Hem de seguir treballant per seguir enfortint les aliances entre famílies, mestres i bibliotecàries».

Programa d’activitats

A les 10 h, esmorzar professional.

A les 11 h, demostració de dinàmiques d’acompanyament lector amb Cristina Cunillera i la gossa Lila.

A les 14 h, dinar de germanor.

A les 17.15 h, inauguració del Club de lectura per a mestres i taller d’acompanyament lector amb la gossa Lila.

A les 18 h, narració de contes Mukashi Mukashi, que en japonès vol dir: vet a qui una vegada, amb el Kamishibai de Karme González.

L’esdeveniment l’ha organitzat l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Biblioteca, amb la col·laboració dels Serveis Educatius del Tarragonès i el suport del Consell Comarcal del Tarragonès.

Foto: Imatge d’arxiu de la segona Jornada educativa Mestra Maria Antònia.  / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This