Els Nois de la Torre carreguen el 2d7 i guanyen la primera jornada del Concurs de Castells 2024

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/9/2024

Els Nois de la Torre han guanyat aquest diumenge, 29 de setembre, la primera jornada del Concurs de Castells 2024, disputada a la plaça del Castell de de Torredembarra. És la segona edició consecutiva que ho aconsegueixen, tot i que el 2022 ho van fer ex aequo i es converteixen las primera colla que aconsegueix repetir en la jornada torrenca.

La colla torrenca ha superat en 45 punts els Castellers de Castelldefels, que han estat segons malgrat carregar el 4d8. Els de la camisa blau cel han basat la victòria en el 2de7 carregat en la segona ronda i l’han assegurat amb el 7de7a. El tercer lloc ha estat compartit ex-aequo per la Colla Castellera de Figueres,  Castellers de Sarrià i Colla Castellera de l’Alt Maresme.

El de 5de7a ha estat el primer castell de la jornada que han descarregat els Nois de la Torre i en la segona ronda han fet un pas molt important carregat el 2de7, després de 39 anys sense aconseguir-ho. En la tercera ronda han descarregat el 7de7 i han rematat en la cinquena completant el primer el 7de7a de la seva història, una actuació que dels ha permès superar els Casteller de Castelldefels, que havien descarregat el 5de7a, el 7de7 i han carregat el 4de8 en la quarta ronda després de no aconseguir-ho en l’anterior. Els blau cel han acabat amb 1.415 punts per 1370 dels grocs.

El tercer lloc ha estat molt competit, tant que tres colles han empatat a 1.200 punts en aconseguir descarregar el 5de7, el 7de7 i el 4de7a: Colla Castellera de Figueres,  Castellers de Sarrià i Colla Castellera de l’Alt Maresme. Les dues primeres colles han intentat dos cops carregar el 2de7 sense èxit.

L’altra colla del Baix Gaià, que participava en aquesta primera jornada del Concurs de Castells 2024, els Castellers d’Altafulla, han acabat setens descarregant el 3de7a, 5de7 i 4de7a.

El Concurs de Castells es completarà el cap de setmana vinent, amb la segona -5 d’octubre- i tercera jornada -6 d’octubre- a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

Foto: Els Nois de la Torre han carregat el 2de7 per primer cop en 39 anys. / CONCURS DE CASTELLS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This