Es cancel·la el Congrés Islàmic que s’havia de celebrar del 13 al 15 de setembre a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/9/2024

El Congrés Estatal Islàmic que s’havia de celebrar del 13 al 15 de setembre a la mesquita del polígon Roques Planes de Torredembarra s’ha cancel·lat. La raó, segons manté en un comunicat l’organitzadora, la Comunitat Pastoral Islàmica del Tarragonès, és l’allau d’amenaces rebudes que fa que no es pugui garantir la seguretat dels assistents, que podrien haver-se acostats al miler de persones. Ja se n’havien inscrit 60.

En el comunicat, s’argumenta que la trobada religiosa s’anul·la per les amenaces i pressions que s’han rebut a través de les xarxes socials per part de l’extrema dreta. Recordem Vox Torredembarra havia criticat durament la celebració d’aquest congrés i el grup parlamentari havia arribat a demanar a la Generalitat que en prohibís la celebració.

Segons la Comunitat Pastoral Islàmica “les amenaces havien anat pujant de to, incloent crides per muntar piquets i boicotejar la trobada”. En aquest context, l’entitat considera que no es pot garantir la seguretat dels assistents.

En el comunicat, la Comunitat Pastoral també assenyalen que rebutgen la misogínia i que l’únic objectiu del congrés era crear un espai de diàleg i reflexió, per compartir idees i fomentar valors positius, També agraeixen el contacte que han tingut amb l’alcalde de Torredembarra i amb els cossos de seguretat.

Ponent polèmic

Recordem que entre els ponents del congrés, n’hi havia alguns de polèmics, com Malik Benaisa, un estudiós de l’islam, que fa 11 anys, el 2013, va aixecar molta polèmica per les paraules que va pronunciar en una conferència a Ceuta sobre el comportament que, segons ell, han de tenir les dones musulmanes. L’estudiós ferirà xerrades sobre religió davant de centenars de creients d’arreu de l’Estat. De fet, el congrés es titularà “Creences, usos, costums i família”.

Durant la seva xerrada, Benaisa va demanar a les dones que no surtin al carrer perfumades perquè va dir que està prohibit, posant com a prova un hadit —un text del profeta Mohammed—. Segons l’imam el hadit que va utilitzar a la seva xerrada deia: “Tota dona que es perfuma i surt de casa passejant-se davant dels homes que oloren el seu perfum, és una fornicadora”.

El PSOE va denunciar les declaracions de Benaisa l’any 2013. a la Fiscalia, per valorar si hi havia algun delicte relacionat amb l’apologia a la violència de gènere o la discriminació per raó de sexe. Finalment, la Fiscalia de Ceuta la va arxivar perquè va considerar que no hi havia delicte.

Foto: Una imatge de l’interior de la mesquita torrenca. / X

Hemeroteca

Tweets recents

Share This