La mesquita de Torredembarra acull un Congrés Islàmic estatal del 13 al 15 de setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 5/9/2024

La mesquita de Torredembarra, situada al Polígon Roques Planes, acollirà la setmana vinent un Congrés Islàmic a nivell estatal. Concretament serà del 13 al 15 de setembre, amb el títol de “Creença, modals i família. Perspectiva islàmica”  amb l’afluència de centenars de fidels. Des de fa dues dècades, la mesquita torrenca acull trobades d’aquest tipus, però fins ara no de dimensió estatal com aquesta.

Entre els ponents n’hi alguns de polèmics, com Malik Benaisa, un estudiós de l’islam, que fa 11 anys, el 2013, va aixecar molta polèmica per les paraules que va pronunciar en una conferència a Ceuta sobre el comportament que, segons ell, han de tenir les dones musulmanes. L’estudiós ferirà xerrades sobre religió davant de centenars de creients d’arreu de l’Estat. De fet, el congrés es titularà “Creences, usos, costums i família”. Els organitzadors del congrés, consultats per RAC-1, han tret ferro a la polèmica per les declaracions masclistes de Benaisa i no entenen perquè s’ha creat aquesta controvèrsia.

Durant la seva xerrada, Benaisa va demanar a les dones que no surtin al carrer perfumades perquè va dir que està prohibit, posant com a prova un hadit —un text del profeta Mohammed—. Segons l’imam el hadit que va utilitzar a la seva xerrada deia: “Tota dona que es perfuma i surt de casa passejant-se davant dels homes que oloren el seu perfum, és una fornicadora”.

El PSOE va denunciar les declaracions de Benaisa l’any 2013. a la Fiscalia, per valorar si hi havia algun delicte relacionat amb l’apologia a la violència de gènere o la discriminació per raó de sexe. Finalment, la Fiscalia de Ceuta la va arxivar perquè va considerar que no hi havia delicte.

Comunicat de l’Ajuntament

En relació amb aquestes informacions sobre el Congrés Islàmic, l’Ajuntament ha volgut fer les següents consideracions:

-Declaracions d’un dels ponents: L’Ajuntament de Torredembarra vol expressar de manera clara que discursos com els atribuïts a un dels ponents no tenen cabuda en la nostra societat. El respecte a la convivència, la diversitat i els drets fonamentals és un valor que aquest Ajuntament defensa fermament. Recordem que els mitjans han recollit que el PSOE va denunciar l’any 2013 aquest ponent, però la Fiscalia va arxivar el cas en no considerar les seves paraules com a delicte, fet que correspon a l’àmbit judicial.

-Relació amb l’entitat organitzadora: Finalment, l’Ajuntament vol subratllar que no existeix cap problema o conflicte amb l’entitat que organitza aquest congrés. Des del consistori, es respecta el dret a la llibertat d’associació i d’expressió sempre dins dels límits que marca la legalitat vigent.

“L’Ajuntament de Torredembarra es reafirma en el seu compromís amb la transparència i la defensa dels valors democràtics, i continuarà treballant per mantenir un clima de convivència i respecte en el nostre municipi”, conclou el breu comunicat. Ni l’alcalde torrenc, Vale Pino, ni cap altre regidor del govern ha volgut fer declaracions més enllà del comunicat.

Vox envia una carta a l’alcalde

Per la seva banda, l’únic regidor de VOX a l’Ajuntament de Torredembarra i diputat al Parlament, Javier Ramírez, ha enviar una carta oberta a l’alcalde torrenc, Vale Pino, expressant la, segons ell, “preocupació accelerada” als carrers del municipi per la celebració del congrés islàmic per les afirmacions de ponents “contra les llibertats bàsiques que fonamenten la nostra civilització·”. Ramírez parla de “l’altra cara del gihadisme ideològic i polític, que s’expandeix per Catalunya i Europa” i “l’augment de lai violència islamista als carrers de Catalunya” i exigeix a Pino que no permeti que se celebri l’esdeveniment.

El PP també s’hi oposa

També el Partit Popular de Torredembarra ha reaccionat a l’organització d’aquest esdeveniment. “Estem totalment en contra, no es pot consentir. que Torredembarra aculli el ‘Congrés Islàmic Nacional’ amb oradors com Malik Ibn Benaisa, que afirma que “la dona no pot portar descoberta la cara, les mans, les sabates i tampoc pot posar-se perfum o texans, ja que si ho fa és una fornicadora. O amb Mohamed Siad Badaoui, que intervindrà de forma telemàtica, ja que fou expulsat d’Espanya el 2022 acusat de participar en activitats projihadistes.””, afirma la seva portaveu a l’Ajuntament, Núria Gómez, que afegeix: “Torredembarra no pot ser còmplice d’apologia del terror contra les Dones i l’atemptat contra els drets humans. Així ho traslladarem a l’alcalde de Torredembarra i els mitjans de comunicació”.

Foto: Una imatge de l’interior de la mesquita torrenca. / X

Hemeroteca

Tweets recents

Share This