L’Ajuntament renova la col·laboració amb la Fundació Surt per impulsar el programa d’inserció laboral Dones RIU

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/8/2024

L’Ajuntament de Torredembarra, a través del Servei Municipal d’Orientació Laboral de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, continuarà col·laborant durant l’any 2024 amb la Fundació Privada Surt Fundació de Dones en el marc del programa Dones RIU. Aquest programa té com a objectiu millorar la inserció laboral de les dones desocupades del municipi.

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha explicat que aquesta col·laboració es va iniciar l’any passat, amb la signatura d’un conveni i la cessió d’un espai per dur a terme orientació personalitzada i tallers grupals, i ha demostrat ser una eina efectiva per millorar les competències digitals i laborals de les dones participants. En aquesta nova edició, el programa manté l’estructura de tres itineraris formatius: economia verda, economia digital, i itinerari general.

La Fundació Surt, amb més de 30 anys d’experiència treballant per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i erradicar les discriminacions per raó de sexe, torna a liderar aquest any el desenvolupament del Programa Dones RIU en l’àmbit territorial de Tarragona. El programa s’adreça a dones desocupades, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que resideixen al Tarragonès, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i facilitar la seva inserció laboral.

Com inscriure’s al programa

Encara queden places disponibles per a les dones interessades a participar en aquesta nova edició del programa. Les dones que compleixin els requisits —ser majors de 16 anys i estar inscrites com a desocupades al SOC— poden posar-se en contacte amb el Servei d’Orientació Laboral de l’Ajuntament de Torredembarra enviant un correu a orientaciolaboral@torredembarra.cat

Les actuacions del programa Dones RIU estan subvencionades pel SOC i es financen amb fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (NextGenerationEU).

Resultats de l’edició anterior del programa Dones RIU

Total de dones ateses al programa: 80 (9 de les quals de Torredembarra)

Total d’insercions laborals aconseguides pel programa: 27 (3 de les quals de Torredembarra)

Total de sessions grupals realitzades a Torredembarra: 6, amb activitats com preparació per a speed dating, orientació laboral, recerca activa de feina, autoconeixement i autoestima, entre d’altres.

Foto: L’Ajuntament de Torredembarra dona continuïtat al programa Dones RIU / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This