Un expedient sancionador de l’Agència Catalana de Residus a Prezero enfronta govern i oposició

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/8/2024

L’empresa Prezero, que fa un any i mig que s’encarrega del servi de recollida de la brossa a Torredembarra a través d’un contracte d’urgència, continua generant polèmica. El darrer episodi ha estat un expedient sancionador per part de l’Agència Catalana de Residus, que podria comportar, un cop superada la fase d’al·legacions, una multa de 10.000 euros i l’obligació de desmantellar la planta de la que disposa al polígon industrial Roques Planes per no disposar de la llicència administrativa. Mentre el govern municipal fa una crida a la calma, grups de l’oposició posen el crit al cel i demanen una junta de portaveus o comissió informativa urgent.

Crida a la calma del govern

Des del govern municipal mantenen que l’expedient que l’expedient està pendent de resolució: “No hi ha sanció ferma. S’ha iniciat l’expedient sancionador”. “Tot i l’expedient obert, es considera que aquest fet no ha de comportar cap afectació en el servei de recollida d’escombraries. En aquest sentit, l’Ajuntament continuarà supervisant el correcte desenvolupament de les tasques que Prezero du a terme”, afirmen en un comunicat, en què  assenyalen que  “l’Ajuntament mantindrà informada la ciutadania i treballarà per garantir que no es produeixin impactes negatius en la prestació del servei”.

L’oposició vol explicacions urgents

El Partit Popular, el principal grup de l’oposició, “davant el silenci i la manca d’explicacions de l’equip de govern, i la gravetat de la situació,” sol·licita a l’alcalde Vale Pino una reunió urgent de la junta de portaveus municipal.

“Des del Partit Popular, lamentem profundament que el silenci de l’equip de govern pugui estar generant malestar a la ciutadania, i reclamem les explicacions que cal donar per part dels regidors competents, davant un fet greu que pot comportar fins i tot contaminació mediambiental”, afirmen els populars en un comunicat, que denuncien que constatació de que hi ha hagut abocaments contaminants de lixiviats per part de Prezero.

Un altre grup de l’oposició, Alternativa Torredembarra demanen la convocatòria urgent d’una Comissió Informativa en què el regidor de Residus i Neteja, Raúl Garcia doni, les explicacions pertinents i informi dels passos que seguirà a partir d’ara l’Ajuntament de Torredembarra. La formació municipalista lamenta que ja fa quasi una setmana que es vam assabentar de la multa a l’empresa Prezero per part de l’Agència Catalana de Residus.

Alternativa recorda que Alternativa Torredembarra ja ha reclamat en diferents comissions i plens explicacions sobre la situació legal d’aquesta planta que “finalment s’ha demostrat que és de transferència, fet negat reiteradament pels regidors de l’actual equip de govern local”.

Foto: Una illa de contenidors de Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This