Torredembarra impulsa la creació d’un nou tram de carril bici i de vianants

REDACCIO – Torredembarra, 17/7/2024

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torredembarra d’aquest dijous, 18 de juliol, aprovarà el projecte per a la creació d’un tram compartit de carril bici i de vianants amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta i millorar la mobilitat sostenible al municipi, tal com ha explicat l’alcalde i responsable de Via Pública, Vale Pino. Aquest nou tram connectarà el passeig Miramar amb l’accés nord de Torredembarra, situat a l’antiga carretera de la Riera de Gaià (T-214).

Actualment, el carril bici existent es troba al passeig de Miramar, enllaçant amb Altafulla, i la nova actuació preveu prolongar aquest tram fins a l’accés nord del municipi, passant pel carrer de Mañé i Flaquer, donant prioritat a bicicletes i vianants.

Les actuacions previstes inclouen l’aprofitament de la calçada actual, eliminant i replantejant les marques viàries per deixar carrils de tres metres per al trànsit rodat. A més, es millorarà l’accés a l’avinguda de Catalunya amb una rotonda que facilitarà el canvi de sentit dels vehicles. També es conservaran els accessos existents al llarg de tot l’àmbit d’actuació.

Les obres a realitzar inclouen la senyalització d’obres i desviament del trànsit, actuacions prèvies com demolicions i moviment de terres, la instal·lació d’enllumenat públic i la col·locació de paviments i senyalització específica. El termini d’execució del projecte és de dos mesos i mig, amb un pressupost de 267.333,70 euros més IVA.

L’alcalde i responsable de Via Pública, Vale Pino, també ha comentat que amb l’aprovació d’aquest projecte s’obre una nova manera d’actuar ja que s’aprova abans de tenir finançament precisament per poder disposar de projectes acabats i a punt per presentar-se a futures convocatòries de subvencions.

Foto: Torredembarra amplia la els seus carrils bici. / ANNA / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This