Nois de la Torre: ambició a les portes del cinquantè aniversari

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/7/2024

Amb la Festa del Quadre arriba una de les diades castelleres més importants del calendari a Torredembarra. La de mitjans de juliol és, juntament amb la de Sant Joan, la jornada que marca l’inici de la part més intensa de la temporada per als Nois de la Torre, i més en un any com aquest, en què hi ha Concurs de Castells i possiblement els de la camisa blau cel hauran de defensar el títol que van aconseguir el 2022 a casa.

Aquest 2024 és també l’any previ a la celebració del 50è aniversari dels Nois i la temporada ha arribat amb canvis al capdavant de les juntes directiva i tècnica de la colla, amb l’inici de la presidència de Gerard Cañellas i amb l’estrena de la fórmula dels cocaps de colla, amb Aina Recasens i Oriol Nin. El nou equip ha aprofitat tot el treball previ que va fer l’anterior directiva i ha reforçat alguns aspectes pel creixement social de la colla.

El president dels Nois, Gerard Cañellas, comenta que durant aquests mesos estan fent moltes activitats a peu de carrer. Per Cañellas, els castells són “una activitat que si t’enganxa i t’agrada, t’ho passes molt bé”. És per això que volen “donar a conèixer els castells al poble, que més gent ens conegui i vingui amb nosaltres”. Actualment, als assajos acostumen a ser una vuitantena de persones, una xifra que pot augmentar quan es va a plaça i com a prèvia a alguna diada important.

Per Cañellas també són importants les activitats que es fan internament a la colla i que ajuden a enfortir la cohesió social. Un aspecte que han reforçat sobretot des del canvi de local, del que tenien al carrer Freginals a la Nau de l’Octavi, al polígon Roques Planes. “Després dels assajos ens quedem, fem petar la xerrada, fem altres activitats. Això fa que la gent estigui més a gust. Ara fas més colla, la gent es relaciona més”. Cañellas agraeix el treball que va fer l’anterior junta per disposar de la Nau de l’Octavi, un espai més gran on fer aquestes activitats i que també ha suposat millores importants en els assajos, ja que “ens permet tenir una xarxa i fer proves amb més seguretat”. El president dels Nois tampoc es vol oblidar de l’Octavi Solé, que ha cedit l’espai a la colla.

En l’aspecte tècnic cal destacar que la temporada ha començat molt bé pels Nois de la Torre. En la desena de diades que han protagonitzat fins avui sempre han aconseguit fer com a mínim un castell de set. El punt àlgid del curs, de moment, va arribar durant la Diada de Sant Joan el passat 24 de juny, quan van fer el 7d7, el 5d7 i el 4d7a, la millor actuació a les festes del barri mariner de la Torre i uns castells amb els quals van guanyar la sessió de Torredembarra del Concurs de Castells del 2022.

De cara a la Diada del Quadre, l’Oriol Nin explica que podrien intentar posar agulla al 5d7 o repetir l’actuació de Sant Joan. No es posen pressió, però sí que estan treballant amb construccions de nivell superior, com la torre de 7: “És la que estem atacant amb més solvència, l’estem assajant i fa bona pinta”. Aina Recasens afegeix que “estem assolint molt bé els castells de 7 i 7 i mig” i que busquen també objectius més grans: “Si la gent segueix treballant amb compromís com fins ara, podem fer un pas més.. un pis més”. També destaquen els avantatges de poder assajar al nou local, amb més espai i amb la xarxa. Segons Recasens, estar en un espai més gran “ajuda molt perquè la gent es mogui a treballar pinyes. Estem assajant com col·locar-se bé”.

Foto: Quatre de set amb l’agulla a la Bisbal de Penedès. / NOIS DE LA TORRE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This