ERC, PSC i Junts estructuren el govern més ampli que ha tingut mai Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/6/2023

Disposar de tretze regidors amb responsabilitats de govern és un privilegi que pocs municipis de la mida de Torredembarra -i fins i tot més grans- tenen. El pacte sense precedents que a que han arriba ERC, PSC i Junts a l’inici d’aquest mandat ho permet i, després d’uns dies d’intenses negociacions per quadrar interessos personals i de partit, aquest dilluns, 12 de juny, s’ha presentat el govern i els titulars de les regidories. Recordem que Esquerra compta amb 6 regidors, el PSC en té 5 i Junts 2. Al `ple hi ha disset membres,

Es confirma el repartiment de l’alcaldia que fa uns dies vam avançar des del Torredembarra Actualitat, amb un primer any per a Esquerra, en la persona de l’actual alcalde; els dos següents per al socialista Vale Pino i el darrer altre cop per als republicans, presumiblement per Raúl García. El partit que no ostenti l’alcaldia ocuparà la primera tinença d’alcaldia -sense que les competències canviïn-. Pel que fa a la resta de tinences d’alcaldia, també se les reparteixen ERC I PSC, dos cada una, mentre que Junts no en tindrà cap. La junta de govern estarà oberta a la resta dels tretze regidors.

Estructura del nou govern de Torredembarra

-Hisenda, RRHH i Promoció econòmica: Eduard Rovira Gual

– Esports i Salut Comunitària: Berta Castells Franco

– Residus i Neteja Viària: Raúl García Vicente

– Cultura, Biblioteca i Patrimoni: Maria Gual Figuerola

– Participació ciutadana, TIC i Comunicació: Joel Ramírez Toda

– Acció Social i Igualtats: Marga Rovira Güell

– Serveis i Via Pública i Platges: Valeriano Pino Lara

– Seguretat i Activitats: M. Carmen Martín Framit

– Educació: Jose García González

– Sostenibilitat i Benestar Animal: Angie Muñoz Mejías

– Urbanisme i Habitatge: Javier Perellón Bravo

– Festes i Joventut: Xavier Suárez Gutiérrez

– Turisme i Comerç: Jovita Baltasar Cuevas

Un pacte “sense fissures” eficient i estable

L’actual alcalde i cap de llista d’Esquerra, Eduard Rovira, ha reconegut que han estat dies de molt de treball, amb diverses rodes de contacte, per a bastir un govern “sense fissures” i deixar enrere els precedents d’executius inestables que “han acabat amb trencadissa”. “Aquest és un pacte estable i eficient per servir a Torredembarra durant quatre anys i no a interessos partidistes. Hem deixat les ideologies a banda”, ha afirmat Rovira, que ha destacat la “generositat” de la seva formació i el PSC de renunciar altres pactes que els podien permetre tenir els quatre anys d’alcaldia.

Per la seva banda, el cap de llista socialista, Vale Pino, ha assenyalat “la fortalesa i l’estabilitat” com els valors del pacte ja que s’ha fet “un bon equip” i també la generositat d’ERC i PSC en favor de Torredembarra. “Estem disposats a donar un bon govern a Torredembarra, amb perfils que encaixen en les àrees que els regidors gestionen. Ja tenim ganes de començar a treballar”, ha declarat Pino.

Finalment, Xavier Suàrez (Junts) ha recordat que la mateixa nit electoral es van posar a disposició de les dues forces majoritàries per treballar i estar al servei de la ciutadania i ha assenyalat que  el govern que han format busca “eficiència, eficàcia i agilitat”.

Rovira ha indicat que fins el proper dissabte, data en què es constituirà el nou ple municipal, se seguirà treballant en aquest nou govern perquè pugui  començar la seva acció aquell mateix dia. El que encara s’han de definir són les dedicacions dels diferents regidors, que hauran d’encaixar amb les seves feines.

Foto: D’esquerra a dreta, Vale Pino (PSC), Eduard Rovira (ERC) i Xavier Suàrez (Junts). / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This