REDACCIÓ – Tarragona, 22/1/2025
PSC, ERC, PP, Junts, Tarragona en Comú Podem i els consellers no adscrits Jaime Duque Moreno i Francisco Javier Gómez Léon van votar a favor en el ple celebrat el passat dilluns, 20 de gener, de la moció elaborada per l’Associació de Veïns La Móra-Tamarit que inclou accions com la col·laboració de l’Ajuntament en l’estudi hidrològic del Torrent de la Móra, la petició al govern central per declarar el barri zona catastròfica o la creació d’una comissió tècnica interadministrativa o la revisió del pla de protecció civil de Tarragona, entre d’altres.
El govern ha agraït la moció i la portaveu, Sandra Ramos, va repassar les accions que s’han dut a terme des de l’Ajuntament durant l’últim any, i especialment després del 3 i 4 de novembre, com el desbrossament de la capçalera del torrent i la tala d’arbres amb risc de caiguda, les actuacions especials de neteja i recollida de residus, etc. Ramos també va destacar les actuacions d’EMATSA -com els treballs de estacions de pous de registre i embornals, els treballs de buidatge de la xarxa o la reparació d’un sobreeixidor del clavegueram, entre d’altres-.
En la seva intervenció, l’alcalde Rúben Viñuales es va solidaritzar amb els veïns de la zona i va explicar algunes accions que es materialitzaran properament com la construcció d’un tanc anti-DSU, que es construirà durant aquest mateix any. Aquest dipòsit, podrà emmagatzemar un màxim de 1.000 m3 i permetrà regular i tractar els desbordaments del torrent. Viñuales també va posar en relleu el diàleg amb l’administració catalana i de l’estat per trobar solucions pel barri de la Móra, així com el treball amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a qui va demanar “la seva implicació” ja que es tracta d’una problemàtica que també es gesta aigües amunt, fora dels límits municipals. Finalment, l’alcalde també va explicar que s’està treballant amb la idea de la construcció d’una bassa de laminació al Prat de la Móra.
Foto: Una imatge dels efectes de la DANA al barri de la Móra. / TDB