L’Ajuntament de Roda de Berà presentarà el Pla Educatiu d’Entorn a les entitats del municipi

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/9/2024

El proper 19 de setembre, a les 18 hores, a l’Hotel d’Entitats, l’Ajuntament de Roda de Berà presentarà el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) a les entitats del municipi. Al gener, l’Ajuntament, amb el suport de tots els centres educatius, va demanar la Generalitat de Catalunya impulsar a Roda de Berà un Pla Educatiu d’Entorn, el qual es va començar a implementar al maig, mitjançant un conveni entre el consistori i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

A mitjans de juliol, es van reunir les direccions i representants del centres amb la regidora d’Ensenyament, Rosana Dorantes, per tal de marcar el full de ruta a seguir per iniciar el desplegament del Pla durant el curs 2024-25.

D’aquesta forma, per continuar amb aquest full de ruta, el proper pas de la regidoria d’Ensenyament ha estat convocar totes les entitats i associacions locals susceptibles de participar-hi, fins a una trentena, per tal de presentar-los el Pla i demanar la seva implicació.

La sessió informativa se celebrarà el 19 de setembre, a les sis de la tarda, a l’Hotel d’Entitats, i serà molt important la participació de tots els agents convocats ja que la fase inicial d’implementació d’un Pla Educatiu d’Entorn és essencial per al bon funcionament futur d’aquest. “És en aquesta fase quan es creen o enforteixen els vincles de compromís i confiança entre tots els agents educatius que faciliten les sinergies necessàries, tot establint-hi la relació de corresponsabilitat necessària per tal d’avançar cap a l’èxit educatiu dels infants i joves”, explica l’alcalde,  Pere Virgili, a la carta enviada.

Els Plans educatius d’entorn (PEE) són una proposta educativa que vol donar resposta integrada i comunitària a les múltiples necessitats educatives de la nostra societat, per això és important coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves del municipi.

El PEE de Roda de Berà facilitarà la cooperació educativa entre el departament d’Educació i Formació Professional, l’Ajuntament i els centres educatius, amb l’objectiu d’assolir l’èxit acadèmic de tot l’alumnat i contribuir a millorar les condicions d’escolarització, la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència, l’ús de la llengua catalana i l’aprenentatge en xarxa. Mitjançant el Pla també es potenciarà la participació en activitats i espais de convivència de l’entorn escolar, enfortint la relació entre els centres i el seu entorn, així com els vincles amb les famílies.

Recentment, el Govern de la Generalitat ha aprovat destinar un import de més de 10 milions d’euros a desplegar les actuacions dels Plans Educatius d’Entorn durant aquest curs escolar. En concret, segons va informar, tractarà de transferències als ajuntaments catalans que, com el de Roda de Berà, disposen d’un conveni signat amb el departament d’Educació i Formació Professional per dur a terme les accions previstes al Pla.

Foto: Reunió de les direccions i representants del centres amb la regidora d’Ensenyament, Rosana Dorantes, / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This