La Nou de Gaià acollirà el 7 de setembre la festa del Cartusia amb 12 cellers participants

REDACCIÓ – La Nou de Gaià, 3/8/2024

L’associació cultural Santa Teca organitza la quarta edició de Cartusia, la festa dels vins elaborats amb la varietat de raïm cartoixà que aquest any incorpora estils d’elaboració que estan a l’alça com el brisat i l’escumós (vins ancestrals). L’esdeveniment tindrà lloc el proper dissabte, 7 de setembre, al municipi de La Nou de Gaià, amb el suport de l’Ajuntament del municipi.

Hi participaran un total de 12 cellers de les comarques de Tarragona que fan vins de viticultura ecològica i mínima intervenció enològica: Celler 9+, David Baixas, La Rural, Josep Foraster, Tanca els Ulls, Vinyes del Tiet Pere, Celler Sanromà, Niu Celler, Un Sol Cel, Espores del Gaià, Mas de la Sabatera i Celler Vilalta Pere.

La intenció de Santa Teca és posar en valor el ric patrimoni vitivinícola de les Terres del Gaià i mostrar les possibilitats enològiques d’una varietat ancestral com el cartoixà que s’havia perdut però que actualment molts cellers han recuperat i vinifiquen mostrant tot el seu potencial i versatilitat enològica. La jornada de tast amb els 12 cellers participants va lligada a tot un programa de propostes culturals i gastronòmiques com és habitual als esdeveniments que organitza l’associació.

Lia Sampai i Joan Colomo estrenen nous discs a La Nou

Quant a la programació cultural, Santa Teca ha programat per al Cartusia la cantautora Lia Sampai que presentarà el seu tercer i nou àlbum “Un Delta Fràgil”. També Joan Colomo portarà a La Nou de Gaià el seu vuitè i últim disc “Tecno realista”. Ambdós actuaran amb les respectives bandes.

A nivell teatral, es podrà gaudir de l’espectacle poètic “El carrer del mar” de La Genovesa Teatre per al qual s’utilitzaran materials reciclats.

El recital poètic i musicat, coincidint amb la posta de sol, anirà a càrrec de Josep Pedrals i Roger Conesa i versarà sobre el món del vi; ambdós artistes han creat un espectacle nou per al Cartusia.

Foto: Una imatge de l’edició de l’any passat de la festa de la Cartusia. / SANTA TECA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This