L’alcalde de Roda de Berà demana més presència dels Mossos al municipi per prevenir incidents com els de la matinada de dimarts

REDACCIÓ – Roda de Berà, 29/8/2024

Davant dels fets ocorreguts la passada matinada de dimarts, durant els quals un agent de la Policia Local de Roda de Berà va resultar ferit, agredit per dos individus que es troben actualment en cerca i captura, l’alcalde Pere Virgili ha emès aquest dijous, 29 d’agost, un vídeo-comunicat adreçat a la ciutadania.

En el vídeo Virgili dona més detalls del succeït, de com es van desenvolupar els fets, com els agents van ser increpats i recriminats pels ocupants del pis, i com un dels policies va ser agredit al cap amb la culata d’una escopeta després de ser amenaçat.

Els agents es troben actualment recuperant-se de les ferides i dels danys psicològics causats per l’incident. L’alcalde els ha mostrat tot el seu suport moral, però també el jurídic per part de l’Ajuntament ja que “encara que sembli mentida, els agents hauran de defensar la seva actuació davant la justícia”, assegura al vídeo.

També ha mostrat el seu suport a tot el cos de la Policia Local: “Creiem en la nostra policia, per això no deixem d’incrementar efectius humans i tecnològics i ho seguirem fent”. Virgili ha demanat més presència preventiva dels Mossos d’Esquadra al carrer, per evitar successos com aquest “i, sobretot, reclamem a que aquells que legislen i als que apliquen la llei una nova manera d’interpretar-la que protegeixi al ciutadà de bé i no al delinqüent”, i ha dit, llançant una pregunta: “Us sembla normal que la nit de dijous passat a les quatre de la matinada la Policia Local detingués i posés a disposició dels Mossos un dels agressors i que divendres a les onze del matí, per tant 7 hores després, aquest senyor ja passegés tranquil·lament pels carrers de Roda? A mi no, ja us ho dic”.

Per finalitzar, l’alcalde ha demanat tranquil·litat, mostrant tot el suport a la Policia Local, així com enviant una abraçada als dos agents implicats en l’incident.

Els fets de dimarts

Passades les dotze de la nit de dimarts, la Policia Local va rebre avís de l’inici d’un incendi en un habitatge del carrer Marinada. Un artefacte incendiari de tipus còctel molotov (tot i que sense deixar rastre com fa aquest) llançat des del carrer havia provocat un foc en el balcó d’un primer pis. El foc va activar tres dotacions de Bombers, que el van aconseguir controlar en aproximadament una hora sense que causés més danys.

Ràpidament, els agents, que van ser els primers en arribar-hi, es van personar al lloc dels fets per auxiliar els habitant del pis. Els tres residents van recriminar la Policia Local la manca de protecció personal, i mentre dos d’ells intentaven apagar el foc -abans que arribessin els Bombers-, el tercer es va enfrontar als agents al carrer, llançant amenaces amb una escopeta a la mà. Un dels agents, després de moltes advertències, per tal d’intimidar l’agressor i que deixés l’arma a terra, va disparar dos trets a l’aire. En assolir l’agent el seu objectiu dissuasiu, va agafar l’escopeta, per a retirar-la, moment en què els altres dos residents van baixar i es van encarar amb l’agent de policia, empenyent-lo i tirant-lo a terra per recuperar l’arma. Amb ella a les mans, un d’ells va agredir l’agent colpejant-lo amb la culata al cap, fet que li ha causat una ferida que ha necessitat punts de sutura. L’agent, per defensar-se, va disparar a l’aire una tercera vegada, sense provocar cap ferit, moment en què els agressors han aprofitat per fugir i llançar l’escopeta en un solar del carrer Miramar, on la Policia Local, més tard, ha trobat l’arma abandonada després d’efectuar una batuda.

Els dos implicats en l’agressió continuen desapareguts. Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Tarragona han obert una investigació. Els dos agents locals es troben bé, i resten a l’espera de ser cridats per fer les diligències.

Aquest incident seria un capítol més en un conflicte entre dues famílies d’ètnia gitana enfrontades que ve de lluny per assumptes d’amor. Ja la nit anterior, a l’habitatge on viu la mare d’un dels implicats, s’havia intentat provocar un altre incendi amb un artefacte similar.

Les dotacions de Mossos de Torredembarra i la Policia Local de Roda de Berà es mantenen amatents per si el conflicte es tornés a revifar.

Foto: Una imatge del foc provocat a l’habitatge de Roda de Berà. AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This