El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha tramitat gairebé 10.000 beques menjador

REDACCIÓ – Tarragona, 29/7/2024

Després que el passat 7 de juny finalitzés el període de presentació de les sol·licituds en primera convocatòria als ajuts individuals de menjador del Consell Comarcal del Tarragonès per al curs 2024-2025, s’han rebut 9.668 peticions.

Resta pendent en aquests moments la resolució de la convocatòria per saber quines d’aquestes sol·licituds han estat aprovades o denegades segons els criteris públics establerts prèviament. A més, al total de sol·licituds rebudes en aquesta primera convocatòria caldrà sumar-hi també les de la segona convocatòria per als alumnes de nova matrícula, nouvinguts o trasllats de centres, i que s’obrirà el proper mes de setembre.

Respecte el curs passat, cal destacar que el nombre de sol·licituds presentades en primera convocatòria ha estat major aquest any. Així doncs, si al curs 2023-2024 es presentaven 9.086 sol·licituds al mes de juny, enguany aquesta xifra s’ha incrementat en 582 més, arribant a les 9.668 que abans esmentàvem. També es preveu que el curs vinent augmenti l’import total estimat de les beques atorgades respecte anys anteriors. Aquest increment es deu a l’augment del percentatge atorgat per alumne en funció dels canvis en els criteris d’avaluació per a la seva concessió.

L’opció telemàtica guanya pes

En el període de temps en què aquesta primera convocatòria ha estat oberta, el Consell ha rebut 1.258 sol·licituds de beques de forma telemàtica. Recordem que la documentació que calia aportar per optar als AIM es podia presentar mitjançant tres canals: al propi centre educatiu, a les oficines del Consell Comarcal del Tarragonès demanant cita prèvia, o bé de forma telemàtica.

Algunes famílies han optat per acollir-se a aquesta última opció que permet que el tràmit sigui encara més àgil, evitant esperes innecessàries. Des del Departament d’Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès es valora molt positivament la xifra de sol·licituds que han entrat per via telemàtica. Tot i que és una xifra de moment simbòlica en referència al total de sol·licituds rebudes sumant els tres canals per fer-ho, es preveu que aquesta pugui incrementar de cara a futures convocatòries.

Bon funcionament de la cita prèvia

Seguint amb aquesta voluntat d’agilitzar els tràmits i donar les màximes facilitats possibles a les persones usuàries, s’ha seguit apostat pel sistema de cita prèvia per a les persones que hagin triat formalitzar aquests tràmits presencialment.

El sistema de cita prèvia es va instaurar per primer cop arran de la pandèmia, comptant amb una molt bona acollida per part dels usuaris i tècnics del Consell Comarcal del Tarragonès.

Foto: Una imatge del menjador de l’escola L’Antina de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This