Altafulla, la Riera i el Catllar disposaran d’una sirena d’avís per risc de desbordament del pantà del Gaià

REDACCIÓ – Altafulla, 12/7/2024

Repsol, empresa propietària de l’embassament del Gaià, al Catllar, instal·larà pròximament una sirena d’avís a les tres poblacions del tram baix del Gaià -Altafulla, la Riera de Gaià i el Catllar- per advertir d’una situació d’avinguda d’aigua sobtada, en cas que aquesta es produís mai. Es tracta d’un sistema similar al de les sirenes de risc químic que hi ha repartides entorn els polígons químics de Tarragona i que, en aquest cas, tindrà com a objectiu advertir els veïns sobre un desbordament del pantà o un trencament de la pressa.

És una circumstància que, actualment, sembla molt poc probable però que podria donar-se i és per això que l’administració insta a comptar amb una manera d’advertir als veïns per prendre les mesures oportunes.

L’Associació Mediambiental La Sínia té la custòdia del riu Gaià i del seu entorn, també de l’embassament, i el seu coordinador, Hèctor Hernández, ha explicat a Altafulla Ràdio que el sistema s’implantarà en tots els municipis que es troben aigües avall del pantà, en l’entorn d’influència del riu com Altafulla, el Catllar o la Riera de Gaià.

Si bé encara es desconeix quan es podrien instal·lar les sirenes, Repsol, ja s’hi està treballant, també al costat dels diferents municipis, que hauran de triar un lloc cèntric i des d’on la seva emissió pugui arribar a tota la població. En el cas d’Altafulla, un lloc susceptible d’acollir aquest sistema d’avís seria l’aparcament de la piscina, al carrer Alcalde Pijuan.

Posteriorment es valorarà si també se’n fan proves, com es fa actualment de manera periòdica amb les sirenes de risc químic del Plaseqta, i quines mesures caldria que prengués la població en cas d’una avinguda sobtada d’aigua.

Foto: Les sirenes seran semblants a  les de risc químic. / PROTECCIÓ CIVIL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This