Urbanisme demana als promotors de Safranars d’Altafulla ampliar les densitats perquè ara és inviable econòmicament

REDACCIÓ – Altafulla, 13/7/2024

El principal projecte d’expansió urbanística d’Altafulla, el polígon de Safranars, ha passat un nou tràmit i és el pas pels serveis territorials d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. La promoció d’habitatges haurà de replantejar alguns aspectes per poder tirar endavant i així se’ls ha comunicat en una reunió mantinguda amb els promotors, tècnics municipals i la regidora d’Urbanisme, Alba Muntadas.

L’organisme considera que, tal com està plantejat, aquesta promoció d’habitatges actualment no és viable econòmicament i que, per tant cal modificar el plantejament inicial. Si bé és una opció que s’ha deixat en mans dels promotors, que han de plantejar la seva proposta, des d’Urbanisme s’apunta que una possible solució seria l’augment de densitats de les construccions, per exemple afegint un pis més en determinades edificacions.

Els promotors del sector S-12, la part més al nord de la urbanització havien plantejat poder construir més habitatges més enllà del turó, però des d’Urbanisme s’ha vetat aquesta possibilitat ja que es vol mantenir la zona verda que es va incorporar al planejament en l’última modificació del POUM feta, precisament, per guanyar aquests espais públics i que es trobarien al límit del terme municipal.

Ara els promotors de Safranars hauran de valorar la proposta d’Urbanisme i plantejar una nova definició del sostre edificable en aquest sector per poder rebre el vistiplau provisional de l’administració catalana.

Foto: Mapa de la zona de Safranars. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This