Oriol Grau i Salvador-J. Rovira, Premis Tarragonès 2024

REDACCIÓ – Vila-seca, 9/11/2024

La Sala Costa Daurada de Salou va acollir aquest divendres, 8 de novembre, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca.  Els Premis Tarragonès són una cita cultural de referència a la nostra comarca i compten amb la col·laboració de l’empresa Repsol. L’acte, conduit per la periodista Núria Cartañà, va comptar amb un concert de la formació musical Keep Calm Trio de Tarragona.

El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment els Premis Tarragonès en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

Durant l’acte s’han lliurat els següents Premis:

XXV Beca d’investigació Lucius Licinius Sura

El jurat va acordar concedir la beca al projecte De les dues Vila-seca a una sola Vila-seca. Evolució d’una població dual en la transició dels temps medievals als moderns de Jordi Morelló Baget.

La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 euros i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria el formaven Jaume Massó, arqueòleg i historiador; Anna I. Serra, professora de la URV; Elena Virgili, responsable de l’Hemeroteca Municipal de Tarragona; i Antoni Virgili, historiador. Va lliurar la beca Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

XXIII Premi de creació Lucius Anneus Florus

El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’actor i director de teatre Oriol Grau en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de les arts escèniques, com a guionista, músic, actor i director de teatre i televisió. El jurat destaca el seu compromís amb el territori, on ha promogut projectes culturals, d’estils diferents dins del gènere dramàtic, de gran acceptació popular i que deixen un llegat important.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. El jurat el formaven Jordi Bertran, gestor cultural; Àlvar Calvet, artista plàstic; Rosa Comes, responsable Cultura Diputació Tarragona; i Mercè Sardà, filòloga i activista cultural.

Van lliurar el guardó Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Lucía López, delegada del Govern de la Generalitat.

XXIII Premi de difusió Eutyches

El jurat va acordar concedir aquest Premi al Doctor en Història altafullenc Salvador-J. Rovira, en reconeixement a la seva important trajectòria com a historiador i divulgador. Especialitzat en nobiliària i heràldica, ha estudiat les desamortitzacions i les nissagues familiars de les comarques meridionals de Tarragona. El jurat ha destacat la tasca continuada de recerca, especialment pel que fa a la història del Baix Gaià.

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El jurat el formaven Jaume Garcia, periodista; Francesc Roig, escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins; Dolors Saumell, directora de la Biblioteca Pública de Tarragona; i Mercè Toldrà, directora del Museu del Port de Tarragona. Van lliurat el guardó Josepa Figueras, presidenta de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès, i Pere Granados, alcalde de Salou.

Foto: Imatge dels premiats i les autoriats del

Hemeroteca

Tweets recents

Share This