La Setmana de la Gent Gran de Torredembarra tanca amb més de 300 participants

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/10/2024

Del 30 de setembre al 5 d’octubre, Torredembarra ha celebrat la primera edició de la Setmana de la Gent Gran, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, amb la col·laboració de diverses entitats locals. L’objectiu principal ha estat promoure l’envelliment actiu i fomentar el benestar físic, emocional i social de la gent gran del municipi. En aquesta primera edició han participat aproximadament 310 persones en les 12 activitats que s’han dut a terme al llarg de la setmana.

Entre les activitats que han tingut una major acollida destaquen el recital i el ball, amb una cinquantena de persones assistents a cadascuna. Activitats com les xerrades de benestar emocional, nutrició i els orígens de l’Hospital Pere Badia han comptat amb una mitjana d’una trentena d’assistents. Les activitats físiques, com la caminada pels Muntanyans i la ruta guiada pel Nucli antic, han comptat amb 33 i 20 participants, respectivament.

La regidora d’Acció Social i Igualtats, Marga Rovira, ha valorat positivament aquesta primera edició, destacant que s’han superat les expectatives inicials. Segons ha explicat, “no sabíem quina resposta tindríem, però estem molt satisfets amb la participació obtinguda. La diversitat d’activitats ha permès avaluar l’interès dels participants per diferents àmbits, i en algunes activitats hem superat les previsions, com en el recital i el ball”. Pel que fa a la gimnàstica, tot i l’increment de places (de 240 a 300), encara hi ha una llista d’espera: “Creiem que és important que els participants siguin constants en l’assistència per maximitzar l’ús d’aquest recurs gratuït, però també haurem de valorar si cal augmentar encara més l’oferta en futures edicions”.

Un dels aspectes destacats d’aquesta edició ha estat l’interès per part de persones que habitualment no participen en activitats comunitàries. Durant la setmana, les portes obertes de petanca, ioga, taller de memòria i gimnàstica han atret noves persones, a més de les habituals, amb 7 participants nous tant en petanca com en ioga, 5 nous participants en el taller de memòria i 10 persones noves en gimnàstica.

Possibles ajustos per a la propera edició

L’Ajuntament ja ha avançat que es plantegen alguns ajustos de cara a futures edicions. Una de les propostes que es valora és espaiar les activitats al llarg de tot un mes, per tal de facilitar una major participació. A més, s’ha previst l’elaboració d’una enquesta per recollir l’opinió dels participants i millorar el format i contingut de les activitats en funció de les necessitats del col·lectiu.

La regidora Marga Rovira ha volgut agrair i destacar la imprescindible col·laboració de les entitats locals que han fet possible aquesta Setmana de la Gent Gran, tot assenyalant que es continuarà treballant conjuntament perquè aquesta iniciativa es consolidi i creixi en futures edicions.

Les activitats han comptat amb la participació i suport del Grup de Dones de Torredembarra, l’Esplai de la Gent Gran, la Torre Camina, l’Associació de Ioga Pensionistes de Torredembarra, el Centre d’Estudis Sinibald de Mas, l’Associació de Petanca de Jubilats de Torredembarra, Càritas Torredembarra, la Fundació Pere Badia, la psicòloga Imma Sagrera, el Grup Motor de Salut Comunitària i la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

La Regidoria de Govern Obert ha preparat una enquesta dirigida a la ciutadania per recollir la seva valoració de la Setmana de la Gent Gran. Aquesta enquesta és totalment anònima. L’objectiu és rebre opinions que ajudin a millorar l’organització de futures edicions. L’enquesta es pot respondre a través del següent enllaç.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This