Normalitat a la Torre el primer dia del tall de trens tot i es segueix treballant en la millora de la seguretat pel trànsit de busos

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/10/2024

El dia 1 d’octubre estava marcat en vermell en el calendari de molts torrencs i veïns del Baix Gaià a causa del tall en el trànsit de trens entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders a causa de les obres del túnel de Roda de Berà. I les estacions de Torredembarra i Altafulla-Tamarit estaven afectades, ja que durant cinc mesos no passaran combois ferroviaris.

En un terreny a l’esquerra de l’estació de Torredembarra, ADIF ha habilitat aquests darrers dies una explanada on els autobusos fan el trajecte per carretera fins a Sant Vicenç de Calders o Tarragona per portar els viatgers que s’han quedat sense tren. Segons ha explicat al Torredembarra Actualitat l’alcalde de Torredembarra, Vale Pino, “l’operatiu a Torredembarra s’ha desenvolupat amb normalitat durant tot el matí, sense cap incidència destacada”.

Pino considera que és aviat per saber quants dels viatgers habituals agafen l’autobús a Torredembarra i s’ha d’esperar que Renfe ofereixi les primeres dades per esbrinar si els usuaris han optat per alternatives com anar amb cotxe privar fins a l’estació de l’AVE de la Secuita o  les de Tarragona o Sant Vicenç de Calders.

Mentre els autobusos no han generat massa queixes per part dels usuaris, la circulació dels trens si que ha indignat a molts viatgers, com j passava abans del tall entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders.

Millores en la seguretat

En el que encara estan treballant els serveis tècnics de l’Ajuntament de Torredembarra és la reordenació del trànsit al voltant de l’estació per evitar perills . “Estem treballant en acomodar l’entrada i sortida d’autobusos i buscar la màxima fluïdesa. Els primers dies d’encaix per garantir la seguretat de l’entorn”, apuntava Pino. Una de les mesures que es podrien prendre és suprimir temporalment algunes places d’estacionament a l’avinguda Miramar per guanyar espai per les maniobres dels busos.

Foto: Dos autobusos carregant viatgers a l’explanada del costat de l’estació de Torredembarra, / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This