Palpar i construir arquitectura: l’exposició fotogràfica ‘Tocar el Museu’ arriba al MAMT de la mà de l’artista Maider López

REDACCIÓ – Tarragona, 22/9/2024

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha estrenat l’exposició temporal “Tocar el Museu”, de l’artista Maider López. guanyadora de la Biennal d’Art Diputació de Tarragona 2023. S’hi mostra una trentena de fotografies que recullen l’acció duta a terme per un grup de persones de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, al costat de la sèrie fotogràfica ‘Contours’, un projecte realitzat de manera paral·lela a la Capadòcia, Turquia. Aquesta fusió dona com a resultat una exposició que parla de tocar l’espai i de “construir arquitectura amb els cossos a partir d’organitzar-nos com a grup”, segons assenyala la pròpia autora.

Els cossos i les mans són, doncs, els eixos de les imatges de l’exposició, que ha comptat amb la col·laboració expressa de la colla castellera, fotografiats dins del mateix museu, i d’un grup d’estudiants que recorren els límits d’elements de la natura i estructures arquitectòniques de la Capadòcia, tocant-los amb les mans l’una al costat de l’altra.

La mostra, que es podrà visitar de franc fins a l’1 de setembre en l’horari habitual del museu (www.dipta.cat/mamt), s’ha obert aquest divendres dia 20 de setembre al vespre, en un acte amb la participació del diputat delegat de Serveis generals i instal·lacions corporatives de la Diputació, Eduard Rovira; del director del MAMT, Manel Margalef, i de l’autora de l’exposició, la qual ha detallat el contingut de la mostra en un recorregut guiat.

Artista de trajectòria internacional

L’artista Maider López (maiderlopez.com) va néixer a Sant Sebastià, al País Basc, el 1975. Desenvolupa la seva feina intervenint a l’espai públic i l’arquitectura, intentant trencar amb l’estatisme dels llocs i convidant a cercar noves maneres de relacionar-se. La seva obra s’ha exposat a escala nacional, estatal i internacional, en ciutats com Bilbao, Barcelona, Madrid, Venècia, Istambul o Shangai. L’any passat va guanyar la Biennal d’Art Diputació de Tarragona amb l’obra ‘Hierba en movimiento’. Al certamen hi van participar 163 artistes d’arreu de Catalunya i l’estat.

Foto: Un moment de la inauguració amb Eduard Rovira i l’artista Maider López / DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

Hemeroteca

Contingut especial

Tweets recents

Share This