Beneficis de la llet de civada

EVA REMOLINA / AMIC, 14/9/2024

La llet de civada és una opció ideal per a aquells que busquen alternatives als làctics tradicionals. Aquesta beguda vegetal, elaborada a partir de civada, no només és una opció deliciosa, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis per a la salut.

1. Rica en Nutrients Essencials
La llet de civada és una font excel·lent de vitamines i minerals essencials. Conté vitamines del grup B, com la B1 i la B2, que són crucials per al metabolisme energètic i el manteniment del sistema nerviós. A més, és rica en calci, especialment quan està enriquida, i és una bona font de ferro i magnesi.

2. Baixa en Greixos
Una de les raons per les quals moltes persones opten per la llet de civada és el seu baix contingut en greixos. A diferència de la llet de vaca, que pot contenir greixos saturats, la llet de civada té un perfil de greixos molt més saludable, amb menys calories, fet que la fa ideal per a aquells que volen mantenir o reduir el seu pes corporal.

3. Font de Fibra
La civada és coneguda per ser una excel·lent font de fibra, especialment de beta-glucans, que són beneficis per a la salut del cor. Aquests compostos ajuden a reduir el nivell de colesterol a la sang, millorant així la salut cardiovascular. A més, la fibra present a la llet de civada contribueix a una millor digestió i a la regulació del trànsit intestinal.

4. Sense Lactosa i Apte per a Intolerants
La llet de civada és una alternativa perfecta per a aquells que són intolerants a la lactosa o que tenen al·lèrgies a la proteïna de la llet. Com que és d’origen vegetal, no conté lactosa, fet que la fa una opció segura per a aquest grup de persones.

5. Apte per a Vegans
La llet de civada és una opció rica en nutrients sense la necessitat de consumir productes animals. A més, la seva producció té un impacte ambiental menor en comparació amb la producció de llet de vaca, fet que la fa una elecció més sostenible.

6. Versatilitat Culinària
La llet de civada té un sabor suau i lleugerament dolç, que la fa perfecta per a una varietat d’usos culinaris. Es pot utilitzar en cafès, batuts, postres, i fins i tot en salses i cremes. La seva textura cremosa és similar a la de la llet de vaca, cosa que la fa un substitut fàcil en la majoria de les receptes.

7. Beneficis per a la Pell
Consumir aquesta llet té beneficis per a la pell, gràcies als antioxidants presents a la civada, que ajuden a combatre els radicals lliures i a mantenir la pell sana i radiant.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This