Simulacre de rescat enfront la platja de la Paella de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/8/2024

Aquest dimecres, 28 d’agost, ha tingut lloc un simulacre de rescat realitzat conjuntament entre Salvament Marítim i el servei marítim de la Policia Local de Torredembarra, davant de la platja de la Paella. L’alcalde de Torredembarra, Vale Pino, ha seguit personalment l’operació des de l’embarcació de la Policia Local, “Nostra Senyora del Carme”.

Durant el simulacre, que s’ha desenvolupat al migdia, s’han dut a terme tres exercicis de salvament i rescat amb la col·laboració de l’helicòpter Helimer de Salvament Marítim i l’embarcació de la Policia Local:

Primer exercici: L’helicòpter Helimer s’ha aproximat a l’embarcació “Nostra Senyora del Carme”. Un cop el comandant de l’helicòpter ha considerat segura l’operació, un nedador de rescat ha estat baixat i s’ha aproximat nedant a l’embarcació. Posteriorment, el nedador ha pujat a l’embarcació i ha desplegat el cap guia que uneix l’embarcació amb l’helicòpter. L’exercici ha consistit en el rescat d’una víctima figurativa, que ha estat pujada a l’helicòpter amb una cistella de rescat, seguit pel rescatador.

Segon exercici: En aquest cas, la víctima figurativa es trobava surant a l’aigua i ha estat rescatada per l’embarcació de la Policia Local.

Tercer exercici: La víctima figurativa, també surant a l’aigua, ha estat rescatada directament per l’helicòpter, mentre l’embarcació policial assegurava la zona.

En acabar l’exercici, l’alcalde, Vale Pino, ha volgut destacar l’esforç que du a terme l’Ajuntament de Torredembarra per garantir que la Policia Local disposi d’un servei marítim especialitzat i ben dotat. L’alcalde també ha ressaltat el nivell de professionalitat dels policies que formen part d’aquest servei marítim: “El seu compromís i preparació són claus per a la seguretat de les nostres costes i per respondre amb rapidesa en situacions d’emergència”.

El simulacre ha comptat amb la participació de l’empresa de socorrisme WAVESOS, que ha aportat una moto aquàtica i dos socorristes. L’operatiu ha estat dirigit i supervisat des de terra pel cap de la Policia Local i el cap de Mossos d’Esquadra de Torredembarra.

Aquest simulacre ha servit per millorar la coordinació entre els serveis de rescat i garantir la seguretat en situacions reals d’emergència marítima.

Foto:; Un moment de les operacions del simulacre. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This