El ‘cas dels lloguers’ acaba amb l’absolució de Masagué i els exregidors i tècnics jutjats

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/8/2024

Nova sentència del cas Torredembarra. Ha tardat molt a arribar i -la vista oral es va celebrar a final de juny de 2022- i acaba en res. L’Audiència de Tarragona ha absolt l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i els exregidors Pere Font, Santiago Ardèvol, José Oviedo i Juan Pérez dels delictes de prevaricació i malversació en la peça dels lloguers de dos locals. Els magistrats del tribunal de la secció quarta consideren que “no tota actuació administrativa irregular” és constitutiva d’un delicte de prevaricació penal.

En el cas s’ha jutjat el lloguer, presumptament fraudulent, de dos locals, el que ocupa la Policia Local de Torredembarra, i un altre, situat al barri de Clarà, que s’ha mantingut tancat i sense ús. Els locals es van llogar per adjudicació directa, amb dos decrets d’alcaldia que delegaven les competències a la junta de govern local.

Els magistrats també absolen l’exregidora Paqui Felguera i el treballador d’Efial Àngel Xifrà, sobre els quals Fiscalia i l’acusació particular que representa a l’Ajuntament de Torredembarra havien retirat els càrrecs. També s’absol sis encausats més, extècnics, advocats i empresaris jutjats en el cas, dos dels quals traspassats durant el procediment i judici.

El tribunal de la secció quarta de l’Audiència de Tarragona absol així tots els encausats, tant l’exalcalde, els exregidors, com extècnics, advocats i empresaris. Els magistrats també absolen les mercantils Utillajes Rafael Onieva, Dica Torredembarra i Vicsan Gestión Patrimonial. Tots ells s’enfrontaven a peticions de penes de presó de fins a 4 anys i 9 d’inhabilitació. En la causa hi havia tretze persones acusades pels delictes de malversació de cabals públics, blanqueig i prevaricació.

En la sentència, els magistrats consideren que no queda demostrat que l’exalcalde, els exregidors i els extècnics municipals “s’aprofitessin” dels seus càrrecs i funcions públiques per enriquir-se o afavorir contractes “il·legals i perjudicials” per a l’administració pública.  Recorden que l’ordenament administratiu ofereix “mecanismes reparadors dels perjudicis causats per actuacions públiques sense justificació o en col·lisió amb les normes”.

El tribunal tampoc veu demostrat el delicte de malversació ni el propòsit d’enriquiment personal. Considera que les proves són insuficients per a acreditar els fets i les conductes acreditades no adquireixen rellevància penal.

Foto: L’exalcalde Daniel Masagué ha estat absolt dels delictes de prevaricació i malversació en la peça dels lloguers / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This