Es repara la vorera i es replanten arbres a la carretera de la Pobla de Montornès

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/7/2024

Aquest mes de juliol s’han dut a terme obres de millora a la carretera de la Pobla de Montornès, en el tram on es troba la parada d’autobús. Les actuacions realitzades han consistit en la reparació de la vorera, que es trobava molt malmesa a causa de les arrels dels arbres.

Les arrels de les mèlies van créixer cap a dalt a causa del sistema de reg superficial utilitzat per a la gespa circumdant, el qual no era adequat per a les necessitats de les arrels. Aquest sistema de reg va provocar que les arrels aixequessin el paviment.

En substitució, es replantaran dues unitats de la mateixa espècie de mèlies, però amb un marc de plantació diferent. La nova distribució de les mèlies permetrà, amb el pas dels anys, aconseguir una cobertura verda similar a la que oferien les cinc unitats plantades prèviament, però sense causar danys a la infraestructura. La millor època per a la plantació d’aquestes mèlies és quan els arbres es troben en parada vegetativa, entre novembre i març, moment en què el clima fred facilitarà la seva adaptació i posterior creixement.

El cost total de les obres ha estat de 14.585,58 euros (IVA inclòs) i ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Via Pública. Aquestes actuacions tenen per objectiu garantir la seguretat i comoditat dels vianants que fan ús d’aquesta via.

Foto: Imatge de les actuacions en aquesta via de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This