ÚLTIMA HORA: Mor l’exalcalde de Creixell, Jordi Llopart

REDACCIÓ – Creixell, 13/7/2024

L’exalcalde de Creixell i actual regidor de Cultura, Jordi Llopart, va traspassar ahir al vespre. Jordi Llopart lluitava des de feia molts anys contra una malaltia i el seu estat de salut era molt dèbil. Segons ha pogut saber aquest mitjà, Llopart hauria patit una caiguda a casa seva mentre pujava les escales, tot i que es desconeix si la causa del decès hauria sigut el cop que hauria rebut per la caiguda. Els serveis mèdics el van intentar reanimar durant mitja hora sense èxit.

Jordi Llopart havia estat alcalde en dues etapes: La primera, el 2003; i la segona, des de 2011 fins a 2023. També va ser conseller al Consell Comarcal del Tarragonès, institució de qui en fou vicepresident. Va néixer a Molins de Rei i va arribar a Creixell per viure-hi a finals dels anys 80′. Abans ja hi havia estat, ja que la seva família hi tenia una casa on hi passaven les vacances des dels anys 70′.

Llopart ha estat una persona de gran sensibilitat i tolerància, atenent els problemes dels seus veïns i veïnes. Ha viscut una de les etapes més negres de la història democràtica del municipi quan el consistori va haver de ser intervingut per l’Estat arran d’una herència econòmica i financera desastrosa del mandat 2007-2011 quan l’alcalde era Teo Fuster. Llopart, juntament amb l’actual alcaldessa, Montse Muñoz i aleshores tinenta d’alcalde, van haver d’enfrontar aquesta desagradable situació el 2011 i van redreçar-la, obligant al consistori a haver de practicar retallades i negociar durant anys amb bancs i administracions.

Durant el seu mandat Creixell va viure un impuls en la faceta de promoció econòmica. Van sorgir iniciatives com la marca turística Baix Gaià, promoguda des de Creixell i que juntament amb els consistoris de la costa del Baix Gaià assisteixen cada any a diverses fires turístiques de l’Estat espanyol i a Andorra. També va donar un impuls al coneixement de la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol, autor del coronament de l’església de Sant Jaume, a través d’iniciatives promogudes per l’aleshores regidor de Cultura, Francesc Sentís. Llopart era actualment regidor de Cultura en el govern de coalició. En altres àrees, també es va aconseguir obrir el Mercat Municipal i es va remodelar la plaça Major.

La vetlla serà al Tanatori Creixell aquest diumenge, de 16 a 20 hores, i exèquies a l’església Creixell dilluns a les 11hores.

L’equip del Torredembarra Actualitat se suma a les mostres de condol a familiars i amics.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This