Com eliminar i evitar les puces en els nostres animals

EVA REMOLINA / AMIC – 22/6/2024

Les puces són petits paràsits que poden causar grans molèsties, tant per als animals com per als humans. Abans de començar a eliminar les puces, és important saber com identificar-les. Les puces són insectes petits, de color marró fosc, i es mouen ràpidament a través del pelatge dels animals. Els signes comuns d’infestació inclouen:

Picors constants

Rascades excessives

Pèls perduts

Puntets negres (excrements de puces) en la pell de l’animal

Els tractaments que podem seguir per tal d’eliminar les puces, són:

Banys Antiparàsits: Un bany amb un xampú antiparàsit específic pot ajudar a matar les puces adultes en l’animal. Assegura’t de seguir les instruccions del producte.

Pipetes i Collars Antiparàsits: Aquestes opcions ofereixen una protecció contínua. Les pipetes s’apliquen mensualment a la pell de l’animal, mentre que els collars poden durar diversos mesos.

Medicina Oral: Hi ha medicaments que es poden administrar per via oral que maten les puces ràpidament. Consulta amb el teu veterinari per obtenir la millor opció per al teu animal.

Tractaments Ambientals: Les puces poden viure en la llar, per la qual cosa és important netejar i desinfectar les zones on l’animal passa més temps. Aspira les catifes, els mobles i el llit de l’animal regularment. També pots utilitzar aerosols i pols antiparàsits per tractar la llar.

Si sospites que el teu animal té una infestació greu de puces o si els tractaments habituals no funcionen, consulta amb el teu veterinari. Potser necessites un tractament específic o una combinació de mètodes. A més, si tens més d’un animal de companyia, és important tractar-los a tots alhora per evitar que les puces es transmetin de l’un a l’altre.

Si prefereixes utilitzar productes naturals com l’oli d’arbre del te o el vinagre de poma, és important fer una prova prèvia per assegurar-te que l’animal no tingui cap reacció al·lèrgica.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This