Com preparar un bon mojito

EBA REMOLINA / AMIC – 13/8/2023

El mojito és un còctel clàssic i refrescant originari de Cuba, ideal per als dies calorosos d’estiu o per gaudir d’una festa amb amics. En aquest article, t’ensenyem com preparar un mojito perfecte, amb alguns trucs i consells que faran que aquest còctel sigui una veritable delícia per als teus sentits.

Ingredients:

El mojito requereix només uns quants ingredients, però la seva qualitat és essencial per a obtenir un resultat òptim. Assegura’t de tenir a mà:

Rom blanc: Fes servir un de bona qualitat, preferiblement una varietat lleugera i suau.

Llimones: El suc de llimona és un dels components clau del mojito. Si són fresques, reforçaràs el seu sabor.

Sucre: Utilitza sucre blanc o sucre de canya per endolcir el còctel.

Menta fresca: un ingredient imprescindible en el mojito. Si les fulles de menta a l’igual que la llimona són fresques, aconseguiràs alliberar tot el seu aroma.

Soda o aigua amb gas: Aquest ingredient aporta l’efervescència característica al mojito.

Gel

Preparació:

Per començar, reuneix tots els utensilis mínims necessaris: un morter, una copa alta i un colador.

Trucs per alleugerir el mojito:

Si prefereixes un mojito menys alcohòlic, hi ha algunes tècniques que pots emprar:

Posa menys quantitat de rom.

Afegeix més quantitat de refresc, com aigua amb gas o soda.

Redueix la quantitat de sucre.

Pas a pas:

a) Talla les llimones en rodanxes i extreu el suc dins de la copa alta.

b) En un morter, afegeix dues cullerades de sucre, el suc de llimona i la menta i amaça-ho tot. Aquest pas és crucial per alliberar tot el sabor de la menta. No cal que ho facis massa fort, només per trencar les fulles i alliberar els seus olis essencials.

Omple fins a la meitat de la copa amb gel (prèviament picat) o compra’l ja preparat. És fàcil comprar-lo així a qualsevol gran superfície.

Finalment, afegeix el rom fins a cobrir el gel, remena bé la mescla per barrejar els ingredients i aconseguir que el sucre s’integri amb el líquid i completa la copa amb la soda o l’aigua amb gas.

Decora amb una branca de menta i una rodanxa de llimona a la part superior.

Servei i presentació:

El mojito és millor degustar-lo ben fresc. Per a obtenir-ho, pots posar la copa al congelador durant uns minuts abans de servir-lo.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This