Les Tàperes i les seves propietats

EVA REMOLINA / AMIC – 14/11/2021

Les tàperes són en realitat el capoll d’un arbust denominat Capparis Spinosa, una planta típica de la zona Mediterrània, on el seu consum es remunta a fa més de deu mil anys.

Algunes de les seves propietats més conegudes són:

– És diürètica i depurativa.

– És un excel·lent remei per a les aftes bucals.

– Evita la fragilitat del cabell i la seva posterior caiguda.

– És molt hidratant, proporcionant humitat a la pell.

– La vitamina K que conté ajuda a que els ossos estiguin més forts.

– Protegeix de les al·lèrgies.

– Ajuda a la pèrdua de pes gràcies al seu alt contingut de fibra.

– Millora el tractament de l’epilèpsia.

– Consumida regularment, intervé en un millor desenvolupament corporal i mental.

– Disminueix els nivells de sucre, sent molt aconsellable per a les persones diabètiques.

El sabor de la tàpera és una miqueta amarg i salat.

En la cuina mediterrània ocupa un lloc destacat, combinant molt bé amb peixos com el salmó o l’anxova, fet pel qual és freqüent veure-les acompanyant algun d’aquests plats. També combina molt bé en pastes, pizzes o amanides. No obstant això, el seu ús més habitual, és per a cuinar la famosa salsa tàrtara, de la qual la tàpera és el seu ingredient principal.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This